PARRANDACHILIK MAHSULOTLARI XAVFSIZLIGINI OSHIRISH MAQSADIDA EKOLOGIK TOZA BIOQO‘SHIMCHALAR ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASI
Samarqand davlat universiteti, bajaruvchi:Z.F.Ismailov
Tatqiqot
shakli
shakli
Parrandachilik sanoati korxonalari
Areas of research form
Tadqiqot natijalari Web of Science hamda Scopus ma’lumotlar bazasida indeksasiyalangan jurnallarda chop etiladi.
Ilmiy tatqiqot natijalari
asosida
asosida
Parrandachilik maxsulotlari xavfsizligini ta’minlash maqsadida ozuqa rasioni tarkibidagi turli xil kimyoviy vositalar, antibiotiklar, gormonal vositalar o’rnini bosuvchi ekologik toza, xamda oqsilga boy mahalliy mikroso’vutlar shtammlari Chlorella sp, Scenedesmus sp, Spirullina sp asosida arzon va oziqabop bioqo’shimchalar ishlab chiqarish texnologiyasini yaratish.
Olinga natijalarni sinovdan o'tkazish va joriy qilish
Mazkur texnologiya asosida parrandachilik sanoati korxonalari broyler jo’ja krosslari uchun oqsilga boy, arzon va tabiiy ekologik toza oziqa qo’shimchalari olinadi. Bu texnologiyalar asosida ekologik toza va biologik xavfsiz, oqsil, vitamin va mikroelementlarga boy bo’lgan go’sht va tuxum mahsulotlarini olish imkoni yaratiladi.
Tashkilot nomi va
rekvizitlar
rekvizitlar
Manzil:140104, O`zbekiston, Samarqand shahri, Universitet xiyoboni,15-uy
Telefon:+998 66 2391501,2391940,2391418
Faks:+998 66 2391553, 2391561
Email:devonxona@samdu.uz
2021-07-05